Valmistus

Prosessissa käytämme vain koivukuitupuuta, minimihalkaisijan ollessa 6 cm, rankapuuta emme käytä lainkaan. Polttopuut kuivataan katkonnan ja halkaisun jälkeen automaattisesti ohjatuissa kuivaamoissa. Koneellinen kuivaus Varmistaa polttopuiden tasalaatuisen kuivauksen, matalan kosteusprosentin. Kuivauksen jälkeen puutavaran kosteusprosentti on alle 10 %:a.

Kuivausmenetelmä on sama jota käytetään koivusahatavaran kuivaukseen. Toimitamme Eurooppaan kuivaamoltamme parkettiaihiota, joka kuivataan puusepänkuivaksi. Samoissa uuneissa kuivataan myymämme polttopuu. Edes pitkä ulkosäilytys ei nosta puun kosteusarvoa yli 15 %:n.

Kaksinkertainen seulonta puhdistusrummulla takaa asiakkaillemme puhtaat ja korkealaatuiset polttopuut.

Tietoa polttopuun kuivauksesta:

Tuoreessa polttopuussa on noin 50 % vettä, polttopuun sopiva kosteus on10 – 20 %. Ainoa tapa Suomessa päästä alle 25 % kosteuteen on käyttämämme kamarikuivaus, samaa menetelmää käytetään yleisesti sahatavaralle, muilla tavoin puun kuivuminen vie noin kaksi vuotta.

Kamarikuivattu polttopuu palaa puhtaasti, omaa paremman lämpöarvon, Ei sisällä hometta tai sieniä, eikä aiheuta naapuristossa hampaiden kiristelyä, Päästöt ovat pienempiä ja puhtaampia

 

Lue tästä YLE:n tekemä uutisointi aiheesta