Tuotteet

Klapikauppaa käydään hieman vaihtuvin mitoin, yleisin klapi pituus on 33 cm, mutta tilavuusmitat vaihtelevat: Irtokuutio, mitta joka on yleisesti käytössä, mutta kukaan ei tiedä paljonko irtokuutioon menee klapeja. Idea on että astia, jonka mitat ovat 1 metri * 1 metri * 1 metri heitellään täysin sekaisin polttopuita täyteen.

On huomioitavaa, mitä pitempi polttopuu klapi on, sen vähemmän niitä irtokuutioon mahtuu.

Pinokuutio, on ainut mitta mikä voidaan ostajan ja myyjän taholta yhteisesti mitata.

Se saadaan kun polttopuuta  pinotaan pinoon ja pinon mitat ovat 1 metri * 1 metri * 1 metri. Jos säkkimme muutetaan pinokuutioiksi tulee siitä 20 säkkiä yhtä pinokuutioa kohden.

Klapikoneesta polttopuita ohjataan metallisiin kuutionhäkkeihin, joihin poltettavaa puuta mahtuu 1 irtokuutio. Kahden viikon kuivausprosessin jälkeen koivuklapit säkitetään. Olemme säkittäneet vuosien aikana tuhansia kuutioita polttopuuta ja kokemuksemme mukaan yhteen pinokuutioon menee noin 2,1 – 2,2 irtokuutiollista puita yhteensä.

Yleisesti polttopuukaupassa käytetään kerrointa 0,6, siis yksi irtokuutio olisi 0,6 pinokuutiota. Kokemuksemme mukaan yhteen pinokuutioon ei riitä kaksi irtokuutiota.

Irtokuutioita ei voi mitenkään todentaa, on ostajan toivo myyjän uskoa vastaan. Siirry sinäkin pinokuutiokauppaan, toimitus voidaan aina todentaa metrimitalla kymmenessä sekunnissa – saat rahoillesi todellista vastiketta!